Uurregeling voor periode juli & augustus 2024:

Maandag:  13-16 u

Dinsdag – Zaterdag: 10 – 12 u en 13 – 16 u.

Zondag & Feestdagen: gesloten

 

Van maandag 5 augustus tot en met zondag 18 augustus: gesloten.

 

 

 

water spa swim Belgisch fabrikaat

Crystal Waters Spa

verzachtend. relaxerend. therapeutisch.

Een verzachtende, relaxerende onderdompeling in een Crystal Waters spa spoelt de stress weg: een natuurlijk tegengif voor onze hectische levensstijl. Warm water en een zachte massage relaxeren gespannen spieren. Het gebruik van een Crystal Waters spa stimuleert het vrijgeven van endorfines, de natuurlijke pijnstiller van het lichaam. Uw spa zal uw gevoel van welbehagen verhogen.

hyperthermia

In de winter geniet je van een combinatie van warm water aan 38°C en de heilzame massage van de verschillende jets (hydrotherapie). Deze combinatie zorgt voor een intense werking. Doordat de lichaamstemperatuur verhoogt wordt de spier beter doorbloedt en gaat het hart sneller slaan. Wat na een sessie van 20 minuten een totaal relax gevoel genereert. Daarom geniet u dan ook van een welverdiende nachtrust na uw sessie.

In de zomer is onze Crystal Waters spa eerder een bron van amusement. Het water heeft een temperatuur tussen 33°C en 35°C en zorgt voor een welverdiende afkoeling na een zware en warme dag. De kinderen kunnen naar hartenlust spelen in het verkwikkende water van hun eigen zwembadje. Eens u dit allemaal heeft geproefd vraagt u zich hoogstwaarschijnlijk af hoe u ooit zonder een spa kon!

hydrotherapie

Optimale hydrotherapie bekomt men door de gezamenlijke werking van warmte, massage en gewichtloosheid. Warm water verwijdt de bloedvaten en zorgt zo voor extra bloedtoevoer naar pijnlijke of beschadigde weefsels. Deze extra toevoer zorgt er ook voor dat meer zuurstof en voedingsstoffen de spieren vlugger bereiken en zo de spieren vlugger laten herstellen. De massage, afkomstig van de waterjets, relaxeert de vermoeide spieren en verlicht de gespannen zenuwen. Om dit alles te optimaliseren worden in een Crystal Waters spa de jets op de stresspunten in de diepe zit-en ligplaatsen ingeplant. Het warme water wordt door het Venturi systeem gemengd met lucht. De hoeveelheid lucht zorgt voor de intensiteit van de massage. Bij onze Crystal Waters spa’s is het namelijk zo dat elke zit- en ligplaats zijn eigen regeling. Zo kan iedereen zijn massage sterkte instellen naar believen.

Onze spiergerichte jet combinaties zijn gebaseerd op aanbevelingen van professionele massage therapeuten. Door het creëren van verschillende massage seats in de spa wordt het volledige lichaam op die manier gemasseerd. Onze jet combinaties zijn zodanig ingebouwd dat ze nooit op de ruggengraat gericht worden maar wel op spieren errond. Geen enkele jet op de ruggengraat, op die manier worden de spieren gemasseerd en de zenuwen worden gevrijwaard. De werking van voet reflexologie kan je ondervinden door onze voetdome. U voelt de vermoeidheid en de pijn weg trekken uit uw onderbenen.

luchtrelaxatie

Luchtrelaxatie stimuleert de bloedtoevoer in de bloedvaten onder de huid. Dit gebeurt door miljoenen luchtbellen die met behulp van een krachtige blower door de door de kleine gaatjes in de luchtjets gestuwd worden. Bovendien zorgen de opstijgende luchtbellen voor een zalig gevoel van gewichtloosheid. In de winter zorgen de luchtbellen voor een damp ontwikkeling. Door het toevoegen van geuren zorgen die dampen voor een aangenaam aroma.

jacuzzi made in Belgium

ergonomie

Onze Crystal waters spas zijn door een team van experten ergonomisch ontworpen en zorgen met de grote ruime zetels voor een grote bewegingsruimte. De zit- en ligplaatsen zijn zodanig gevormd dat u op de meest ergonomische en comfortabele manier van uw sessie kan genieten. Incline zetels zorgen ervoor dat uw zitvlak lager zit dan uw knieën en dat uw rug onder een helling naar achter wordt gebracht. Dit zorgt voor een comfortabele zithouding. Het ligbed is voorzien van een kleine kanteling ter hoogte van de onderrug om de natuurlijke vorm van uw rug optimaal te ondersteunen. De benen worden onder een hoek van 45° geplaats om zo een ergonomische lig te verzekeren. Dit alles maakt een ideale, persoonlijke, en ergonomische therapie mogelijk.

Wanneer het goed moet zitten dan zit u bij ons super!

spa made in Belgium

regel uw massage volgens uw wensen

Iedereen ervaart een massage op zijn eigen manier. Daarom is het zéér belangrijk om deze dan ook te kunnen regelen. Crystal Waters spa’s hebben standaard drie regelingen, de topmodellen kunnen er zelfs vier hebben.

 • Al onze pompen hebben twee snelheden. Zo bekom je een uiterst zachte of een performante massage.
 • Iedere jet kan eenvoudig met de hand open en dicht worden gedraaid, zo bepaald u de sterkte van de waterstraal.
 • Met de diverter valve stuurt u het water moeiteloos naar waar u wilt.
 • Iedere zitplaats heeft zijn eigen venturi regeling. Zo regel je de hoeveelheid lucht die meekomt met de watermassage en op die manier de sterkte van de massage.

Overtuig uzelf

De investering in een jacuzzi moet een goed overwogen keuze zijn. Daarom nodigen wij onze klanten sinds 1990 uit om onze Crystal Water Spa’s te testen. Op deze manier beslist u zelf over heel belangrijke zaken zoals:

 • Lig-of zitplaatsen
 • Aantal jets
 • Welke jets op welke plaats
 • Aantal personen
 • Ergonomie

de schelp, super sterk en duurzaamheid

Eén van de belangrijkste onderdelen van uw spa is de kuip, daarom gebruikt Crystal Waters sinds 1987 het 3-lagige Perma Bond systeem. De eerste laag is de acryllaag. Wij gebruiken enkel hoogwaardig acryl van Lucite. De tweede laag wordt op de rugzijde van de kuip aangebracht. Dit is een harslaag, ook Vinylister of Barrier coat genoemd. Deze laag zorgt voor een binding en een waterdichte seal tussen de acryl en de polyester. Deze laag wordt zorgvuldig en handmatig ingerold om zeker te zijn dat geen lucht, water of vuil tussen de acryl en de harslaag zit. De derde laag is de polyesterlaag. Deze wordt in zes lagen op de harslaag gespoten en terug met de hand ingerold om alle lucht uit de polyester te rollen.

De kuip heeft op die manier een totaal gewicht van ongeveer 100kg. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat het gewicht van het water en onze klanten geen probleem kan geven aan de structuur van de kuip. Deze arbeidsintensieve manier van het bouwen van uw kuip zorgt ervoor dat u kan genieten van uw Crystal Waters spa zonder zorgen van blisters en delaminatie en dit met een fabrieksgarantie van vijf jaar!

uw energierekening, onze zorg

Door de stijgende energie prijzen mag het natuurlijk niet zo zijn dat u uw spa niet zou kunnen gebruiken in de winter door een te hoge energie kost. Crystal Waters spas zijn zo gebouwd dat er niets aan het toeval wordt overgelaten om alle warmte in uw water te houden en niet erbuiten. Crystal Waters True North isolatie is een gesloten buffer systeem ,dat zorgt voor een uiterst laag energieverbruik. Deze ervaring deden we op in het hoge noorden van Canada, toen Crystal waters in 1987 zijn eerste jacuzzi’s op de markt bracht.

Wij kunnen dan ook met grote fierheid zeggen dat het verbruik van uw Crystal Waters spa uitzonderlijk laag is. Daardoor behoren wij tot de best geïsoleerde spas op de markt. Naast onze true north isolatie heeft uw Crystal waters spa een besturingssysteem waar u als klant de filtertijden en de verwarming kan mee instellen volgens de goedkoopste energie toelevering bij u thuis (nachttarief, zonnepanelen,…).

Voor de filtering hebben we enkel .37kw nodig en dit 4u/dag = 1.5 KWH/dag. 2u op nachttarief en 2u via de zonnepanelen. Door gebruik te maken van therapie pompen met een hoog rendement, dit met een motor van 1.5kWmaar met een output van 50m³/h aan water, krijgt u als klant veel waterplezier voor weinig energie verbruik.

Harelbeke Jacuzzi thuis

filteren van uw water

Crystal Waters heeft ervoor gekozen om met zijn therapie pomp op trage snelheid de filtering te doen. dit doen we door een klep automatisch open en dicht te laten gaan wanneer de filtering werkt of als de pomp in tweede snelheid de therapie jets laat werken. Door het grote debiet van 6m³/h van de filterpomp wordt uw spa minstens vier keer per uur gereinigd. Via uw besturingssysteem kunt u zeer eenvoudig zelf de filtering programmeren over 24u. Deze instelling kan je dus aanpassen volgens het aantal mensen die de spa hebben gebruikt of de hoge of lage vervuiling van het water. De pomp op lage snelheid heeft een laag vermogen van 0.37kW en zorgt op die manier voor een zeer laag energie verbruik. Bij normaal gebruik hoeft de pomp enkel 2X2u/ dag te werken om een goede filtering van uw water te garanderen.

U heeft slechts één hoogwaardige filter nodig voor proper en zuiver water. onze filters zijn gemaakt uit een hoogwaardig filtermateriaal en hebben een oppervlakte van 50sqft, wat neer komt op een doek van ongeveer 5m². Door enkel 1 filter te gebruiken, hoef je ook maar 1 filter te reinigen, dit doe je 2X week en hoef je ook maar 1 filter te vervangen. Wat een jaarlijks besparing is. De vlottende skimmer trekt het drijvend vuil direct voor de filter. Dit zorgt ervoor dat er zich vuil kan vast zetten op de rand van het bad. Onder de skimmer zit een mandje om het grote vuil, zoals bladeren, op te vangen. Door dit mandje kan ook het speelgoed van de kinderen niet in de pomp geraken.

desinfectie van uw water

In de eerste plaats doet de ozonator zijn werk, deze zal enkel tijdens de door u geprogrammeerde filter tijden werken. Een ozonater brengt ozone in het water via de bodem pot van uw spa en zorgt voor desinfectie van uw water. Door enkel ozon aan te maken tijdens de filter tijden komt er nooit ozone in de spa terwijl u aan het genieten bent van uw spa en krijgt u geen ongemakken van de ozone productie.Mocht u dan toch tijdens de filtertijden de spa gebruiken, dan zal door de spa te bedienen de aanmaak van ozon worden stop gezet tot dat u de spa verlaat, dan pas zal de ozonator terug zijn verloren tijd terug inhalen.

Crystal Waters gebruikt hoogwaardige ozonatoren van het type corona discharge

 • 5 jaar levensduur van de ozon cel
 • Constante output van ozon
 • LED indicator bij ozon productie
 • Vooruitstrevende plasma cell technologie
 • 50/70mg/uur ozon output
 • Terugslagklep met air loop

Naast de ozonator is er nog nood aan ontsmetting door een actieve ontsmetter die als buffer in het water aanwezig blijft om ervoor te zorgen dat er geen bacterie groei mogelijk is. Er zijn 3 verschillende manieren om uw water te desinfecteren: chloor, broom, waterstof peroxide. Wij verkiezen chloor tekst brentag aangezien volksgezondheid in België dit als de meest betrouwbare ontsmetter beschouwd. Er is naast de chloor ook nog een tweede belangrijke parameter, nl de zuurtegraad van uw water(PH). Om de twee parameters de meten gebruik je best een test kit. Dit doe je 2X/ week

sfeer door licht

Crystal Waters spa’s zijn er om u te laten ontspannen en om het voor u mogelijk te maken in volle tuigen van uw vrije tijd te kunnen genieten. Daarom zijn onze crystal waters spas voorzien van RGB verlichting. Deze RGB met LED lampen zorgt voor een te verwaarlozen verbruik en een lange levensduur. Kleuren hebben natuurlijk ook een effect op onze gemoedstoestand en emoties (chromotherapie).

 • Witte kleuren worden meestal geassocieerd met puurheid, onschuldigheid en positieve emoties.
 • Rode kleuren doen ons denken aan warmte, comfort en passie.
 • Blauw is dan weer een kleur dat staat voor sereniteit en kalmte.
 • Groen doet ons denken aan de natuur en wordt vaak geassocieerd met gezondheid.
 • Geel is een opwekkend, vrolijk kleur die tegelijkertijd ook warmte uitstraalt.
 • Paars is dan weer een heel exotisch kleur en wordt ook vaak geassocieerd met royalty.
 • Bruine kleuren zijn heel kalmerend en symboliseren veiligheid en zekerheid.
 • Oranje is een heel spiritueel kleur dat verfrissend en energetisch inwerkt op uw gemoedstoestand.
 • Roze is hét kleur om liefde en romantiek te symboliseren. Het heeft een vrolijk makend en tegelijkertijd kalmerend effect.

U kan met uw bedieningspaneel de kleuren random laten afspelen of u laat uw spa in uw favoriete kleur staan. Crystal Waters spa’s worden gebouwd volgens uw wensen en daarom kiest u dan ook zelf uit drie standaard pakketten die wij u kunnen aanbieden:

 • Onderwater spots, geen handvat verlichting (star bar lights) en geen verlichting in de fonteinen
 • Onderwater spots, met handvat verlichting (star bar lights) en geen verlichting in de fonteinen
 • Onderwater spots, met handvat verlichting (star bar lights) , met verlichting in de fonteinen en verlichting op omkasting

Naast deze drie pakketten kan u als klant natuurlijk ook specifieke wensen hebben naar een aangepaste verlichting, die past bij uw tuin. Zoals een voorkeur voor meer of minder LED puntjes, extra verlichting aan de buitenkant van uw spa en dergelijke meer.

wellness home made in Belgium

sfeer door muziek

Voor de muziek liefhebber heeft Crystal Waters een systeem ontwikkeld, zodat u kan genieten van uw muziek keuze tijdens de weldoening van uw spa. Via het besturingssysteem kan u de radio beluisteren, muziek via bluetooth streaming, USB. De regeling van volume, kiezen van kanalen, … gebeurt via het bedieningssysteem op de boord van uw spa. De klasse D versterker zorgt voor een kristal heldere geluidskwaliteit, met het nodige vermogen om de 4 speakers en de sub woofer te voeden. Crystal waters kiest voor transducers als speakers. Geen pop up speakers die het na een tijdje begeven door water en chemicaliën, maar speakers die via trillingen op de achterkant van de spa de muziek naar binnen sturen. Om de nodige Bass reflex te kunnen geven bouwt Crystal waters een sub woofer onder de spa om u zo van een high definition klank te laten genieten.