Beste klanten wij zijn door de verhuis van onze productie gesloten tot 21/3/2024

                                        U kan wel een mail sturen, deze wordt dan zo vlug mogelijk behandeld

Onze excuses voor het ongemak

 

 

 

water spa swim Belgisch fabrikaat

Buitensauna/Poolhouse

made in Belgium Spa Belle & Moi Sauna Wellness

Belle et Moi bouwt buiten sauna’s in verschillende uitvoeringen

Bij buitensauna’s zijn er 2 soorten uitvoering: balken sauna’s en skeletbouw met ingewerkte sauna. Meer info over beide uitvoeringen kan je hieronder terugvinden.

Balken sauna’s

Skeletbouw met ingewerkte sauna

made in Belgium Spa Belle & Moi Sauna Wellness Ceder

Balken sauna’s

Dit type sauna is opgebouwd uit massieve balken van 58mm dik, het hout is den uit Scandinavië en heeft een dubbele tand ( foto 1 hoek tz )

In de muren worden draadstangen met stalen veren ingewerkt die de zetting van de muren moet tegengaan.

Het sauna dak heeft een dubbele isolatie, het buiten dak en het onderdak zijn voorzien van isolatie

De chalets worden het best aan de buitenkant behandeld met een beschermende olie tegen vocht en UV stralen

Wij bouwen de buiten sauna’s op maat volgens de wens van de klant.

Er zijn sauna’s die bestaan uit enkel de saunacabine, maar we maken ook saunachalets met een oversteek om te rusten na de sauna, een gesloten gedeelte voor: douche, rustruimte, kleedgedeelte ,keuken, bar,…

De enkelvoudige sauna’s kunnen worden gemaakt met een puntdak, zadeldak of een plat dak.

De chalets met combinaties worden uitgevoerd met een plat dak of een zadeldak, deze laatste kan worden bezet met ceder singels.

Skeletbouw met ingewerkte sauna

Dit type van sauna chalet ook wel pool house genoemd wordt aangepast aan de huisstijl van de klant, zodat die past in de tuin

We kennen de uitvoering als British ornamental stijl, deze stijl wordt getypeerd door eiken beplanking en een dak in pannen, stro en ceder singels.

De rustiek uitvoering is dan weer opgebouwd uit horizontale planchetten( ceder, lariks, eik,..)Het dak is een zadeldak met cedersingels, bitumen singels, platte pannen.

De modern style pool house is dan weer opgebouwd met strakkere beplanking in hardhout klasse 1( afzelia, Ipe, Padouk, …) in combinatie met trespa, aluminium, crepi,….Deze uitvoering is met een plat dak, door Belle et Moi uitgevoerd als een warm dak. Dit type dak voorkomt dat er zich vochtproblemen gaan voordoen in de chalet foto’s opbouw dak.

In al deze types van pool house is een dampdichting van de wanden cruciaal om vochtproblemen te voorkomen.

De sauna wordt als een apart geheel los van de muren in de chalet geplaatst.

In de chalet kunnen stoomcabine, ir cabines , douches, rustruimtes ,.. worden voorzien. Belle et Moi kan instaan voor de volledige opbouw van uw project met uitzondering van schilderwerken.

Het begint met een eerste gesprek een bezoek tp en dan een voorstel via een 3D tekening. Tijdens de tweede afspraak wordt de offerte besproken van de chalet en ook besproken wat er door ons wel of niet moet worden voorzien ( elektriciteit, sanitair, grondwerk, nutsleidingen, meubilair )